19.08.2009

En variant av en valgkampanje

I forbindelse med valget dukker det opp mye rart. Har ikke tall på hvor mange ulike velgerguider, valgsider, partiguider og lignende som finnes. I dag dumpa jeg over en av de mer kuriøse jeg har sett så langt på den beskrivende adressen www.kristenfolket.no/. Usikker på hvem eller hva som egentlig står bak, holder nok en knapp på at spørsmålet er hvem, men han har i hvert fall følgende beskrivelse av seg selv: "Kristenfolket er en partipolitisk uavhengig organisasjon, som jobber for økt oppslutning om kristne hjertesaker og en verdikonservativ ideologi". Med dette som bakgrunn er det vel begrensa hvor partipolitisk uavhengig en klarar å bli. Dette partipolitisk uavhengige standpunktet følges opp med: "Fire år med rødgrønt styre, har vært katastrofale for Norge som en kristen nasjon. Om den politisk styrte avkristningen skal fortsette eller stanse, er opp til deg". Kan nok en gang i balnt være en idé å kalle en spade for en spade.

Kristenfolket introduserer seg etter hvert som Bjarte og lister opp valgets hovedsaker: "I år står det om omkamp om ekteskapsloven, menneskeverd og Israel". På to av tre punkter både håper og tror jeg du bommer grovt. Videre får vi også noen gode råd om hvordan det politiske systemet i Norge burde fungert: "Vårt råd er at du gir din stemme til kandidater, ikke partier. ... Vårt råd er at du finner den stortingsrepresentanten i ditt fylke som gir riktig svar på dine spørsmål". Jeg kan ikke huske å ha sett noen så klart fronte en fullstendig tabloidisering av norsk politikk. På den positive siden kan det sies at jeg tror det er en svært dårlig framgangsmåte hvis en har et håp om å få noen form for innflytelse, og det regner jeg med er det som er håpet her. Er det noen en er garantert ikke vil få nevneverdig innflytelse så er det diverse løse kanoner som avviker fra eget parti med knallharde standpunkter i tabloide symbolsaker.

Sidens høydepunkt er en fylkesvis grafisk oversikt som kjapt gir svar på våre spørsmål. Disse er: Ekteskapsloven, Aktiv dødshjelp, Ambassaden til Jerusalem(?), Sikkerhetsgjerde og Regjering. Svaralternativene er Ja og Nei. Er det flere enn meg som har problemer med å skille et ja og et nei til regjering, hva som egentlig er spørsmålet om ekteskapslov (om det trengs, om den skal revideres, for eller mot kjønnsnøytral) eller sliter med å se hvilken ambassade som eventuelt skal flyttes til Jerusalem, og ikke minst hvorfor?

Å oppfordre folk til å bruke stemmeretten er flott, og for å nå flest mulig er det viktig å bruke alle kanaler. Det kan godt hende at også www.kristenfolket.no/ når ut til en nisje som ellers ville blitt sittende hjemme, men jeg håper virkelig ikke denne er særlig stor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar